HABERLERİMİZ

BAŞLIK BAŞLIK BAŞLIK BAŞLIK BAŞLIK

6 Mart 2014 Perşembe

BEL FITIĞINA ALTERNAFİF TEDAVİ

Alternatif Tıp
Kayserinin Yahyalı ilçesinde halk arasında sınıkçılık olarak bilinen mesleği yapan Osman aydın Türkiye’nin her yerinden gelen bel ve boyun fıtığı disk kayması gibi rahatsızlıkları olan hastalarına şifa dağıtıyor.
Osman Aydın Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde masaj salonu olarak işlettiği küçük bir odada halk arasında sınıkçılık olarak tabir edilen mesleği ile tıpta aradığını bulamayan Türkiye’den gelen birçok hastasını 15 dakika gibi kısa  sürede tedavi ediyor. Osman Aydın Sınıkçılık olarak bilinen mesleği ilk olarak 1979 yılında yakalandığı bel fıtığı rahatsızlığı sebebi ile gittiği Afyon’un sandıklı ilçesinde sınıkçı olarak bilinen yorgancı hacı İbrahim’in kısa tedavisi ile bel fıtığından kurtulduktan sonra vefa borcunu ödemek için 45 gün yanında çalışıp sonra mesleği öğrendiğini ifade etti.
Osman Aydın: “Bel fıtığı çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirterek tedavi edilmezse hastanın yataktan kalkmasını dahi engelleyebilir.”dedi. Türkiye’nin her bölgesinden bel ve boyun fıtığı disk kayması gibi rahatsızlıklarla birçok hasta geldiğine değinen Osman aydın gelen hastaların daha önce gittiği doktor tarafından çekilmiş MR’ları, reçeteleri, verilmiş ilaçları ve uygulanan tedaviyi inceledikten sonra tedaviye geçtiğini belirterek ağır ilaç tedavisi uygulanmış ve ameliyat olmuş hastaları kesinlikle tedavi etmediğini belirtti. Osman Aydın: “Masaj yoluyla tedavi ettiğim hastalar kesinlikle iyileşiyor şuana kadar tedavi ettiğim kimse aynı sorun ile bana geri gelmedi.”ifadelerini kullandı. Tedavi başarısının yüzde 99 olduğuna değinen Aydın ancak tedavi sonrası gerekenlerin yapılmaması sonucunda başarı oranının düştüğünü ve tedavinin bir işe yaramadığı uyarısında bulundu.
Her meslekten hastam var
Osman Aydın kendisine her meslekten hasta geldiğine değinerek tedavi için gelenler arasında doktor profesör, korumalar, iş adamları gibi birçok meslekten bel ve boyun fıtığı hastalarının tedavi için Yahyalıya geldiklerine dikkat çekti. Ankara’dan gelen Profesör Rıza Görkem’in kendisine bel ağrısı şikayetiyle başvurduğuna dikkat çekerek tedavi ettiğini söyledi. Korumaları tedavi ederken zorlandığını belirten Aydın çok iri yapılı ve kaslılar rahatsızlığın olduğu bölgeyi bulmakta zorlandığını vurguladı.
Futbolun bel kemiği

Bel ve boyun ağrısı veya fıtığı olan futbolcuların tıpta tedavisinin uzun sürmesi nedeni ile bir çok ünlü futbolcu sınıkçı Osman Aydın’ı ziyaret ederek tedavi oluyor. Osman Aydın’a bel ve boyun fıtığı disk kayması kas ağrısı gibi şikayetlerle gelen futbolcular arasında Hasan Şaş,Metin Aktaş, Johnson, Uğur Tütüneker gibi birçok ünlü futbolcu bulunmaktadır.Aydın: “bana gelen futbolcuların gelme sebepleri kısa sürede tedavi ediyorum ve kısa zamanda sahaya çıkmalarının sağlıyorum.” dedi.

AZİZ KARAGÖL

1 yorum: